tirsdag, marts 07, 2006

"Bad guys"

I lørdags var der på DR et ungdomsprogram ved navn Svada, der omhandlede ”bad guys” og visse unge pigers fascination af disse. En sms-afstemning skulle afgøre, hvad flertallet af programmets målgruppe foretrak. En sød fyr eller en bad guy. Det dejligt lette firkantede spørgsmål uden nogen form for nuanceringsmuligheder, samt de ledsagende tekstbider med sms-sprog og manglende punktumsætning, vidnede om et seersegment af hunkøn i teenage-alderen. Fascinationen af ”bad guys” er dog ikke alene et teenage-tøs-fænomen. Bl.a. var der i studiet en 26-årig kvinde inde, og fortælle om sin fascination af rockere, tatoveringer og motorcykler. Man fik et indtryk af, at deres verden var ”spændende” lig med ulovligt.

Mange piger ville gerne have en ”bad guy”, for det var lidt mere spændende end en kedelig sød fyr. Men samtidig skulle fyren dog alligevel også være sød og omsorgsfuld over for hende. Men hvis han er det, er han vel slet ikke bad guy to the bone? Hvis han virkelig var baaaad, ville hun jo også selv skulle risikere at få nogle på hovedet? Så hvad er formålet med en, der kun er facade-bad? Nogle af argumenterne handlede om, at man ved en ”bad guy” ville føle siger mere tryg fra omverdenen eller noget i den stil. Men hvor fedt og selvstændigt er det, at erkende, at man har behov for én til at passe på sig?

Jeg elsker firkantede teenageprogrammer. De gør verden så dejlig let at forstå…

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Personligt vil jeg foretrække en sød guy. Slemme fyre er ret mig lig neanderthalere i min verden.

Men følelsen af at blive beskyttet af en stærk mand har ikke noget med uselvstændighed at gøre. Back to nature, Musse, kvinder havde brug for beskyttelse dengang in the ol' stenalder. Det sidder i os. Og så er det vel de færreste hunkøn, der kan sige sig fri for at være lille prinsessepige i selskab med manden nu og da.

Ps. Lad os tale om det i morgen [knyttet næve i luften]

/Femi-historisk Strid

Pigebarnet sagde ...

det er vel noget med det at kunne lægge ansvaret fra sig... hverken en god eller dårlig ting.

Tror bare det er sådan sagerne står.

Det er fedt nok at kunne lægge ansvaret fra sig now and then, men jeg ville ikke gide ha en der insisterede på at have magten hele tiden.