fredag, juni 08, 2007

UEFA’s ”retfærdige” straf

Jeg skal love for, at sympatien og retfærdigheden var med DBU i dag. Kollektiv straf, når det er allerbedst.
Ikke nok med at en helt fodboldnation skal straffes med et 3-0 nederlag pga. to menneskers dumheder (plus X antal sovende vagters uopmærksomhed), så skal DBU betale en bøde på ca. 450.000 danske kroner, de mister hjemmebaneretten til de næste 4 hjemmebanekampe, hvoraf den første skal være uden tilskuere. Til sidst, så får Christian Poulsen 3 spilledages karantæne.

For det første; 3-0? Helt ærligt, hvor ligger det rationelle i dette? Danmark havde spillet sig tilbage i kampen, da skandalen indtraf. Kunne det ikke være nok med 1-0, 3-2, 4-3 eller end anden score med en 1-måls-difference? Ikke nok med at vi får 0 point, vi får også markant dårligere målscore i det samlede resultat.

For det andet. 4 hjemmebanekarantæner? Er én ikke nok? Ikke nok med at DBU sikkert straffes økonomisk i kraft af fald i billetter, så mister landsholdet også den sportslige fordel det er at have hjemmebane. Tjo, de kan jo i teorien spille kampen på et stadion i Jylland, men det er jo ligesom en grund til at man skelner mellem hjemmebane og udebane.

For det tredje: den økonomiske bøde. Tja, den er jo fair nok. De kan jo dele den op i tre, og lade hhv. Poulsen, ”fodboldfjolset” og de sovende kontrollører betale.

For det fjerde; 3 dages karantæne til Poulsen. Se, det synes jeg faktisk er ret let sluppet, i og med, at knytnæveslaget er mange voldsniveauer højere end en blot ”grov tackling”. Selvfølgelig er Poulsen ikke pr. definition en voldsmand, og det er ikke sikkert han laver samme dumhed igen, men trods alt var hans handling, fodboldfjols eller ej, med til at Sverige ret så sikkert ville have vundet, pga. det straffe de blev tildelt i slutminutterne. Knytnæver og mavepustere hører ikke hjemme på en fodboldbane, så stod det til mig, kunne de godt have lempet lidt på de andre strafområder, og i stedet givet Poulsen 10 spilledages karantæne.
Men den indirekte straf han vel har fået i kraft af samvittighedskvaler og mediehetz er vel også slem nok.

Det er selvfølgelig ikke så sort/hvidt, for det skulle selvfølgelig have konsekvenser. Men denne straf (nej, undskyld disse straffe) er et sportsligt tab for fodbolden. Endnu en gang får man som lettere sportslig idealist, bekræftet, hvor lidt selve fodboldspillet betyder når det kommer til store internationale turneringer.

Må det bedste hold vinde. Nej, undskyld, det heldigste!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fed blog! Men jeg må lige knytte et par kommentarer til dine mavesure skriblerier ;-)

0-3-reglen har man altså brugt i mange år. Man kigger ikke så meget på den pågældende kamps målscore, men giver i stedet en standardstraf, der gerne skulle være hård nok til, at den kan have en overall præventiv effekt. Det svarer lidt til en parkeringsbøde, som altid ligger omkring en plovmand, uanset hvor tåbeligt man har parkeret.

10 spilledages karantæne? Det er da lidt ekstremt. Så kan han jo lige så godt bare sige farvel og tak. Det er en simpel mavepuster, ikke et folkedrab ;-)

Fodboldtossen burde betale hele bøden selv. Kontrollørerne har sovet i timen, ja, men de bør ikke holdes økonomisk ansvarlige. Hvis jeg ødelægger den lokale Føtex, vil man da heller ikke sende regningen videre til butiksvagterne.

Well, det er selvfølgelig et ret hypotetisk eksempel, for jeg handler jo stort set kun i Netto og Brugsen...

/P

Runkedor sagde ...

Ja, det med 0-3 som en standardstraf fandt jeg så ud af akkurat i det øjeblik jeg postede dette indlæg :-)

Gode svar, ellers. Indrømmet, noget af indlægget var skrevet lidt i affekt. Det er jo også lidt sjovere end køligt rationelle indlæg, ing'?

Pigebarnet sagde ...

var det ikke noget med at hjemmebane/udebane tingen originsalt blev angivet til 250 km fugleflugt fra parken men at UEFA havde misset at dk var så lille at det ville bliive i udlandet?