onsdag, juni 20, 2007

Smashing udsolgt

Nåh, koncerten med Smashing Pumpkins blev udsolgt på få minutter. Well, deres primære målgruppe er måske heller ikke unge på SU. Og hvad kan bookerne så lære af det?
"Billetterne blev revet væk, så hvorfor ikke hæve prisen med et par 100 kroner næste gang?"

Nu kender jeg ikke lige markedsmekanismerne inden for koncert- og bookingbranchen, men det må da være svært med konkurrence? (En markedsmekanisme, der netop sørger for at der bliver konkurreret om de lavest mulige priser)?
For der findes vel kun et Smashing Pumpkins-band. Så er muligheden vel kun, at man finder et band, derhar noglelunde samme målgruppe (folk, der var melankolske, digtskrivende og Barometer-lyttende teenagere i midt-90'erne) og booker dem til at spille en koncert samme dag.
Er der nogen der ved hvad Nirvana laver den 14. august?

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

aaah, det er sikkert fordi de "kun" spiller i store vega. SÅ mange er der jo heller ikke plads til.. er det 1500 ??

Anonym sagde ...

Det er sandt, at der kun findes ét Smashing Pumpkins – men bør konkurrencen ikke også foregå spillestederne i mellem? Problemet med København er, at Vega er eneste reelle mulighed, hvis man ønsker en sal med plads til 1500 mennesker, som samtidig har gode lyd- og publikumsforhold.

Jeg er ikke ekspert på området, men jeg vil tro, at der ville være større konkurrence på markedet for koncertbilletter, hvis udbudet af spillesteder var større. Pumpehuset, Amager Bio, Rust, Stengade 30 og Loppen har muligvis lydforholdene i orden, men publikumskapaciteten er for lille. I den anden ende af skalaen har man Valby Hallen, Forum, KB Hallen og Parken, men de går selvsagt ned på lydkvaliten.

Det er selvfølgelig kun en lille del af forklaringen på de høje billetpriser, for stigende piratkopiering og dermed faldende indtjening for pladeselskaberne (ja, du havde ret, Muussi), de store kunstneres stigende ønske om gode og "intime" forhold (Arctic Monkeys, Nine Inch Nails, Oasis, The Knife, Queens of the Stone Age og andre Vega-optrædende kunne nok godt have fyldt KB Hallen, hvis de ville) har også en hel del at sige. Og grådighed. Tror jeg...

/P

Runkedor sagde ...

Peter; jo, jeg er enig i, at der mangler ordentlige spillesteder a la Store Vega. Men selvom spillestederne kan konkurrere om laveste priser, tror jeg da lige så meget at det er bookerne der har noget at sige.

Og ja, som kunstner synes jeg også godt at man kan tillade sig ordentlige spillesteds-forhold (Vega er jo creme de la cremen her) og være lidt ekslusive

Anonym sagde ...

Bestemt. Koncertarrangørerne er blevet grådige og kan se en god fidus i høje priser, for som du selv skriver, så smider folk med glæde en plovmand efter en koncertbillet med et middelstort amerikansk rockband.

Og hvad sker der lige med alle de reunion-turnéer? Det må snart stoppe...

/P