tirsdag, juni 06, 2006

At mindes 1994

Jeg har i weekenden besøgt forældrene i Køge. Den lille hyggelige provinsby jeg voksede op i, og hvor jeg trådte mine barndoms Kangaroos-sko (i ved, de smarte gummisko med lommer), og mine teen-års Converse All Stars. Søndag fik jeg lyst til at cruise en tur i faderens Ford Escort. Ingen cruising uden musik, og da der kun var lokalradio og båndafspiller med kassettebånd med min fars tvivlsomme musiksmag, var jeg på dybt vand. Heldigvis kunne jeg grave et af mine gamle kassettebånd frem fra handskerummet. Et bånd der havde sin storhedstid i året 1994 (plus/minus), hvor der blev optaget hits fra Tjeklisten, Radio Køge og lign. og udgjorde derfor et passende lille soundtrack til mit road trip down memory lane…og Køge og omegns stille landeveje.

Så mens jeg passerede lokationer, der mindede mig om stunder i 90’erne, lyttede jeg til sange der gjorde det samme. På trods af, at jeg ikke havde hørt en del af sangene i mange år, kunne jeg synge og rappe med på de fleste. Jeg er glad for, at jeg var alene i bilen, for jeg er sikker på, at jeg har ramt samtlige falske toner, der findes inden for den kromatiske 12-toners skala.

Der var flertal af sange inden for genren eurodance som fx Twenty 4 Seven, Basic Element og Magic Affair. Der var East 17 med ”Allright” som jeg selv havde ringet og bestilt hos Radio Køge. Lidt poppet rap som Snoop Doggy Dogg, K7 og Salt N Pepa. Af en eller anden grund havde jeg et mindre crush på Pepa, og kunne nærmest blive jaloux, når de sang ”Let’s talk about sex”.
Der var mere alternativ rock, bl.a. optaget fra Det Elektriske Barometer, fx Urban Dance Squad (som kunne have været det hollandske svar på Rage Against The Machine), Beck med ”Loser” og Nirvana med ”All Apologies
Der var optaget min ”radio-debut”, hvor jeg telefonisk var live i Radio Køge til en konkurrence, hvor jeg skulle sige hvad Take That, M-People og Manchester Utd. havde til fælles. Med en total skælvende og stammende stemme, kom jeg med det rigtige svar til den kække radiovært Kurt. Havde det ikke været fordi at jeg sad med min fod på fodpedalerne, mens jeg genhørte dette, havde jeg godt nok krummet tæer i en grad, der kunne resultere i et mindre biluheld..

Alt dette kom skrattende ud af højtalerne mens jeg passerede stedet hvor jeg gik på handelsskole, lokalerne hvor jeg spillede skæv eksperimentalrock med mit daværende ”band” Murmeldyrene, og haverne hvor jeg havde leget som yngre.

Nostalgi er noget værre noget. Minderne fra dengang var så ekstremt lyserøde og problemfrie, selvom det højst sandsynligt ikke var sådan jeg oplevede det dengang. Gad vide om minderne fra 2006 vil være lige så lyserøde, når jeg en dag om 10 års tid kommer i det nostalgiske mood..

Jeg er stadig lidt under påvirkning af bacheloropgaveskrivningens strenge formalia, så jeg kan ikke rigtigt nævne for mange ubekendte faktorer uden at jeg kommer med kilder.
Derfor:

Kildefortegnelse:
http://www.kangaroos.com/uk/
http://www.converse.com/
http://www.ford.com/en/default.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Chromatic
http://www.danceartistinfo.com/twenty47.htm
http://www.danceartistinfo.com/basic.htm
http://www.danceartistinfo.com/magic.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/East_17
http://www.radio-koege.dk/
http://www.snoopdogg.com/
http://www.dapslyrics.com/display.php?sid=3966
http://www.dr.dk/P3/Tjeklisten/
http://www.dr.dk/skum/barometer/index.asp
http://www.raft.vmg.co.uk/uds/
http://www.beck.com/
http://www.ratm.com/
http://www.khs.dk/
http://www.nirvana-music.com/
http://www.take-that.co.uk/
http://en.wikipedia.org/wiki/M_People
http://www.manutd.com/

Ingen kommentarer: