fredag, februar 29, 2008

De forstående autonome?

Jeg forstår ikke helt de autonome i deres kamp mod nynazisterne. De har tilsyneladende menneskeligt overskud og forståelse til at kunne sympatisere med unge indvandrere, der i frustration er drevet til at futte ting af. Men det samme overskud og forståelse bliver åbenbart ikke vist til folk, der af forskellige grunde, er drevet til at blive nynazistiske? For dem er der åbenbart kun et overskud til at vriste en brosten fri og kaste den…

Ovenstående er skrevet med det forbehold, at jeg befinder mig i en medieskabt virkelighed.

11 kommentarer:

Anonym sagde ...

Overfor den voksende nazisme på gadeplan har det altid vist sig, at det ikke nytter noget at ignorere problemet, for da vil det blot vokse, hvilket er en erfaring de autonome har gjort på international basis (erfaringer fra Tyskland og Frankring fx), så de kører i høj grad en nul tolerance-politik overfor nazismen - og gudskelov for det, for nazismen kan blive ekstremt farlig på gadeplan.

Hvad de autonomes holdning er til de problemer som eksisterer i indvandrerkredse er nok en del anderledes, og deres ide om en løsning er sikker ligeså en anden. Overfor dette problem tror de nok mere på en tolerance-løsning, hvorimod man i forhold til nazisme har lært af de voksende nazistiske overfald i udlandet, at nazismen på gadeplan er et problem man må slå hurtigt ned på.

Måske er de lige så puzzled som os i forhold til dette kæmpe problem her i Danmark ... selv synes jeg i hvert fald det er svært at se en umiddelbar løsning på disse store konflikter der præger samfundet inden for dette punkt. Løsningen er sikkert lige så kompleks som problemets natur er.

Anonym sagde ...

jeg har ellers en mellemlang uddannelse, men jeg ved ikke, hvad "puzzled" betyder og jeg forstår ikke, hvorfor det skulle give ens ord større vægt, at man smider et amerikansk ord ind i argumentationen.

AOit.dk sagde ...

Det virker som om du prøver at samligne æbler med pære.

National socialister er en politisk ideologi der er baseret på facisme.
Altså iden om at mennesket er til for national statens godtbefindene modsat de fleste andre "moderne" ismer hvor man opfatter national staten som værende til for menneskets godtbefindene.
Konsekvensen af den facistiske tankegang kender vi alt for godt og den strider mod de frihedsbegreber som vi idag ser som naturlige for mennesket.
Det er vel derfor kun ønskeligt at folk siger fra over for de grupper som prøver på at indskrænke den med truende/voldelige optog som jo er en logisk forlængelse af facismen da den ikke anerkender mennesket som individ.

Invandrere er folk som kommer til et område hvor de ikke er født, for at slå sig ned. Ofte af mere jordnære årsager end politiske ideologier (undtaget kristne misionære). I nyere tid tror jeg kun det er i USA at invandre har formået at revolutionere det politiske styre eller rettere indføre et.

Hvorimod facismen går sin sejers gang over hele kloden, ofte med staten representeret som en person eller et parti.

Derfor er der belæg for at kæmpe mod facister og ikke indvandre.

Runkedor sagde ...

Ananis:
Ja, vi kan nok godt blive enige om, at national socialismen er en relativ usympatisk ideologi. Men i stedet for at dømme den, skal man måske prøve at forstå, hvorfor nogle mennesker har behov for at have den slags ideologier? De er vel ikke skabt af ingenting, men som en modreaktion på eller andet de følte var galt?

Som jeg ser det, er de enkelte nazister ofte blot nogle uvidende stakler, der ikke ved bedre. Klassens mobbede dreng, der fandt et fællesskab blandt en flok karseklippede gutter, der tog ham til sig. Lidt fabulerende, men i ved nok hvor jeg vil hen. Især hvis i har set "Higher Learning".
Burde man et eller andet sted ikke have forståelse for disse manglende menneskelgie egenskaber som nazisterne har, i stedet for at dømme dem?

Anonym sagde ...

Som du selv siger runkedor:

Som jeg ser det, er de enkelte nazister ofte blot nogle uvidende stakler, der ikke ved bedre. Klassens mobbede dreng, der fandt et fællesskab blandt en flok karseklippede gutter, der tog ham til sig.

Hvis man befinder sig i et miljø og i en alder, hvor det er nødvendigt at tilhøre en gruppering for at kunne identificere sig selv (og dette er jo især tilfældet i skoler), vil man ofte forsøge at komme ind i de stærkest stående grupperinger. Dem der bliver set mest op til eller dem der virker 'bedst kørende'.

Hvad man ofte leder efter er organisation, mål, kammeratskab og en fælles sag. Nogle begreber man kan bruge til at definere sig selv eller i bedste tilfælde finde indsigt i sig selv og sin omverden.

Derfor går nogle til fodbold, andre til spejder - og for at skære en lang historie kort - blive nogle medlemmer af en nynazistisk gruppe; mestensdels fordi det i deres område var den herskende gruppe/ideologi/mentalitet. Kald det hvad man vil.

Det er selvfølgelig klart at visse personer tilknytter sig nynazistiske ideologier, fordi de er bekendt med mål og midler. Fordi de i dem selv har målt og vejret.
Disse individer er et helt kapitel for sig.

Derfor tilbage til den mobbede dreng, eller den rodløse, eller den vrede og forvirrede - unge mennesker der søger et fælleskab.

Det er meget - og jeg stresser meget - vigtigt at udvise styrke og modvilje overfor en bevægelse der i sit udgangspunkt prioriterer visse mennesker frem for andre.

Det vigtigste verden har brug for nu er åbne øjne - forståelse, forståelse og forståelse.

Så jo, vi skal forstå hvad det er der plager dette unge menneske og får det til at dreje sig mod, ikke kun nazismen, men også andre ideologier der stiller et menneske over et andet.

Vi må derfor først og fremmest skabe et miljø, en verden, hvor dette unge menneske bliver mødt med en forståelse - samtidig bliver mødt med idéer og koncepter og snakke og information. (Her tænker jeg konkret anti-nazistisk 'propaganda' om man vil)

Dette gøres ved at få et stærkere fæste i alle de miljøer hvor denne rodløse unge kunne indfinde sig.
For dér at være den mest prominente gruppe; for dér at være den udbredte ideologi.

Altså er det nødvendigt at plante en massiv, konkret mentalitet omkring hvor nødvendigt det er at få udryddet alle former for nazisme, racisme, sexisme og fordømmelser.

Så man i alle lag og i alle kroge af samfundet forstår at se på hinanden med åbne øjne og helst også åbne arme. Og forstår at afvæbne tankegange der maner til det modsatte.

Nazisme og nynazisme i dag, kan for nogen godt forestilles som en halvdød politisk retning - men det er vigtigt her at se det bredere perspektiv og se hvordan nazismens slet skjulte ansigt viser sig stærkere og stærkere på det generelle politiske billede i Danmark og andre lande.

Det er samtidig en sprudlende multiforgrenet forening - spændende vidt omkring kloden - mange partier i mange lande. Plus et hav af forskellige mere eller mindre lyssky grupperinger.

Især de lyssky bevæger sig meget på gadeplan og gør sig også bemærket via bla. klistermærker, graffiti og flyvesedler.

Min teori er: i det nazismen er så udtrykt i sine påstande om f.eks. race-adskillelse, breder det sig som ringe i vandet og gør den generelle politiske overbevisning mere højredrejet.

Jo stærkere nazismen står, des stærkere stå de 'mildere former' der følger med som stærk nationalisme, fremmehad af diverse art, intolerance og misforstået menneskelighed.

For dog at gøre det kort til sidst.
Nazisme skal bekæmpes.
Nazisme skal bekæmpes på gadeplan.
Nazisme skal bekæmpes i hjernene.
Nazisme skal ikke have lov at rodfæste sig - der spirer kun ukrudt op omkring ukrudt.

Og så er nazi måske også det fucking klammeste man kan være.

Anonym sagde ...

Det har vel også en hel del at sige, at den yderste venstrefløj i høj grad tænker og reagerer ud fra devisen "Min fjendes fjende er min ven".

/Pisling

Runkedor sagde ...

Det bliver i øvrigt også interessant at se om der kommer en nazi-demo i dag, lørdag. For de autonome har vel ikke tid til en mod-demo på årsdagen for Ungerens rydning?

Anonym sagde ...

Ja, lad os nu se. I går var de autonome jo til noget mod-nazi-demo-halløj i Køge (selvom der vist slet ikke var tale om en nazi-demo, men hvem går egentlig op i den slags?), så det er ikke sikkert, de har overskud til så mange løjer i dag ;-)

/P

Anonym sagde ...

Ja, lad os nu se. I går var de autonome jo til noget mod-nazi-demo-halløj i Køge (selvom der vist slet ikke var tale om en nazi-demo, men hvem går egentlig op i den slags?), så det er ikke sikkert, de har overskud til så mange løjer i dag ;-)

/P


jeg vil gerne have en kilde på at det ikke var en nazi-demonstration? så vidt jeg er informeret var det, dette understøtter samtlige medier.
for at dit indlæg kan tages som en seriøs del af debatten, vil jeg derfor gerne bede dig om at gøre dette.

Anonym sagde ...

Demonstrationen i Køge var dog ikke arrangeret af nazisterne, men ifølge DR af et medlem af Fremskridtpartiet. Ifølge DR's kilde var demonstrationen indkaldt efter brandstiftelsen på en lokal skole og på ingen måde nazistisk.

Læs mere her og her...

/Pisling

PS: Det er dårlig stil at kommentere på en blog (og en blogs kommentarer) uden at afslutte med et navn og/eller nick. For at dine fremtidige indlæg skal kunne tages seriøst i denne debat, vil jeg derfor gerne bede dig om at gøre dette.

PPS: Det ville også være, om ikke nødvendigt, så ihvertfald prisværdigt med store begyndelsesbogstaver.

Anonym sagde ...

Overfor nazisme er løsningen rigtigtnok at afvæbne tankegange, men ligeså at afvæbne slet og ret. Igen har erfaringen vist sig, at overfor nazisme er forståelse og åbne arme ikke nok for at forhindre en udbredelse, i hvert fald på gadeplanet. Selv tænker jeg en del anderledes, når jeg tænker nazisme på gadeplan, altså udbredelse af nazistiske bander samt hadefulde overfald på indvandrere, og nazisme på det politiske plan. Disse to må bekæmpes på to helt forskellige måder.

Nu kan jeg læse, at demonstrationen skulle have været arrangeret af et medlem af Fremskridtspartiet. En demo for "Danmark for Danskere." Dette passer ret godt med hvad Redox fortæller: http://redox.dk/spip.php?article216. Jeg vil tro de autonome var kommet der, da de vidste, at nazister nok ville dukke op, og da de godt kunne spotte de nazistiske og stærkt racistiske undertoner i en sådan demo. Men dette ved jeg selvfølgelig ikke sikkert. Men sandt er det, at demoen ikke har haft nazisme som parole, men snarere har haft den underspillet.

Angående ordet puzzled ... for mig at se er ordet rimeligt logisk ... puzzle = gåde, altså er lidt gådefuld over problemstillingen. Ikke et ord jeg tænkte det store over, da jeg skrev det.

Hvad der egentlig skete med 'manden der lignede en nazist' lader også til at være lidt af en gåde. Omkring dette er der kun udtalelser fra politi og manden selv. Om han virkeligt var nazist er et godt spørgsmål. Oftest kender de autonome godt de lokale nazister rundt omkring i Danmark, så de skulle undre mig, om de angreb en tilfældig skaldet mand. Men igen, vi lever jo i en medieskabt virkelighed.

Jeg vil mene, at de autonomes arbejde imod nazismen er aldeles effektivt, og at vi på mange måder kan takke de autonome for, at nazisme ikke er et større problem i Danmark end det er. Og dette især med nazisme på gadeplan for øje (de autonome arbejder trods alt på gadeplan) hvorimod det politiske plan viser et mere farvet billede.