lørdag, december 01, 2007

Suspekt i Store Vega

Store hættetrøjer og trimmede isser var i flertal fredag aften i Store Vega. Suspekt var hyret til at vælte salen med deres aggressive og tekniske horrorcore rap. At Suspekts primære målgruppe også må være ganske suspekte, fik jeg bekræftet ved indgangen til salen. For første gang i hyggelige Store Vega oplevede jeg at blive kropsvisiteret for evt. narko og knive. Og det var ikke bare den der tilfældige klappen på jakke og bukser, man oplever til fodboldkampe og på Roskilde Festival. En sløset visitation, der normalt levner plads til at smugle en bazooka eller blot et par dåseøl med ind. Nej, her var det om at tømme pungen, så vagten kunne se, at der ikke var særlig meget suspekt over en mobil, nøgler, en læbepomade, smøger og en pung. Sidstnævnte skulle vagten dog også lige åbne, for det kunne jo være, at jeg gemte på et samuraisværd…eller måske var mit klippekort så spidst, at det kunne bruges til at stikke folk ned med.

Jeg ved godt, det er almen procedure, men det har vist ikke den bedste effekt, at kriminalisere folk, blot de har en uskyldig svaghed for den slags musik. Der er så DEJLIGT, at et mindretal, skal sætte dagsordenen for flertallet.

Når det så er sagt, så var koncerten hele besværet værd, og mere til. Selvom vi sad på balkonen, var det svært ikke at blive revet med af gutternes energi. Fra første minut kogte salen, og det boblede over allerede ved andet nummer, da den stryger-baserede intro til ”Kinky Fætter” satte i gang. Taktfaste håndtegn blev kastet fra hættetrøjerne alt imens folk fra 13-årige pubertetsknægte til 40-årige husmødre på balkonen sang med på de lumre omkvæd. Suspekt er dog meget andet end de hårde attituder og mandschauvinisme, som kritikerne ynder at klandre dem for. Rent rapteknisk befinder vi os på et meget højt niveau. De gængse versefødder, glimrer ved deres fravær, når Bai-D lægger rim ned. Det er lidt en udfordring, at kunne rappe med på hans vers. Også Troo.L.S. er giftig i munden, når han endelig får lov til at få mikrofontid. Desværre medvirkede han ikke på særligt mange numre, da han mest gemte sig bag sit keyboard (!?). Til publikums store begejstring, kom F.I.P.-homien L.O.C. på scenen og lagde sit vers ned til ”Din største fan”, selvom han dog manglede til de oplagte numre ”Få din flask på” og ”Skudtæt”.

Efter en god omgang svedigt boblebad blev drengene så folkekære som de kunne, ved at lukke showet med deres radiohit ”Proletar”, hvorefter hættetrøjerne forsvandt ud i nattelivet og blandede sig med resten af julefrokostbranderterne…

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Genial fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you seeking your information.