søndag, oktober 01, 2006

Last.fm

Som man kan se ude i højre side, er jeg netop hoppet på last.fm-bølgen. Som en bibliotekarisk musik- og community-elsker var det oplagt at oprette sig som bruger af denne side.
Konceptet er, at man opretter sig som bruger og installerer et lille program. Dette program ”samarbejder” med ens musikplayere (WinAmp, Mediaplayer, iTunes fx) og registrerer hvad man hører. Dermed bliver der automatisk generet nogle charts og statistikker over ens musiksmag. Fx top 10 over den seneste uges mest afspillede kunstnere eller hvad der senest er hørt af numre.
Disse charts, der er dynamiske og opdateres jævnligt (alt efter hvor tit man hører musik på computeren) kan fx integreres på ens blog eller hjemmeside. På denne måde bliver musiske ”Hvad hører du for tiden?”-diskussioner gjort meget lettere. Man siger bare. Kig på min last.fm-profil og vi kan tage den derfra.
Siden har derudover en lang række fancy features. Til inspiration kan man fx let finde musikalsk ligesindede og se hvad de ellers hører og man kan finde bands, der ligner ens yndlingsbands. Alt sammen info der automatisk er genereret på baggrund af en lang række brugeres lyttestatistik.
Jeg er stadig helt ny bruger, så jeg er ikke helt inde i alle features’ne, men der er også en funktion der hedder ”Neighbours”. En funktion der, der gør at programmet automatisk finder andre brugere, hvis musiksmag i høj grad matcher ens egen.

http://www.last.fm/user/Skaugir/

Note to self: husk at slukke programmet når jeg bruger en af mine playere til at se porno. Og afspil Shu-Bi-Dua, Big Fat Snake og Bamses Venner på mit gamle stereoanlæg.

1 kommentar:

Pigebarnet sagde ...

unknown artist med track 05 er et af de sejeste for tiden...